Rebozomassage
"CLOSING THE BONES"
--- WOMEN ONLY ---
De rebozomassage is een diepverzorgende behandeling die zich richt op de buik en de heupen.
Een oeroude massagetechniek waarbij we het heup en bekkengebied masseren met warme olie in combinatie met het wiegen en inwikkelen in katoenen doeken. 
Deze combinatie brengt zowel verlichting en ruimte in de onderrug en sacrale gewrichten alsook is het een uitnodiging om diep in jezelf te zakken, helemaal los te laten en je over te geven. 
Deze massagetechniek biedt jou naast het diep relaxerende effect ook een heel geborgen gevoel.
Als vrouw slagen we onbewust emoties, oude pijnen, trauma’s op in ons heup en bekkengebied. 
“Het op je heupen krijgen” is niet zomaar een gezegde.
Dit gebied gaan masseren, helen, ontspannen, opkuisen, bewust verbinding met maken is een verademing. 

Voor wie is het bedoeld?
Traditioneel werd Closing The Bones gedaan tijdens de postpartumperiode om vrouwen te ondersteunen die net de extreem openende ervaring van zwangerschap en bevalling hebben doorgemaakt.  Het helpt een vrouw haar eigen ik en centrum te vinden en laat haar weer in zichzelf verzegelen. 
Hoewel het ideaal is deze massage te ondergaan in het ‘4detrimester’ ( de eerste weken/maanden na de bevalling) kan deze verzegeling of sluiting nog tientallen jaren na de bevalling plaatsvinden met dezelfde buitengewone transformerende effecten.
Bovendien is de rebozomassage ook bijzonder genezend/helend na het verlies van een baby, een miskraam, doodgeboorte of abortus 
Toch is het geen exclusieve behandeling na de bevalling. 
Het ondersteunt vrouwen die lijden aan angst, trauma(‘s) of die zich overweldigd of overgestimuleerd voelen. 
Alsook helpt deze massage om belangrijke overgangstijden in het leven van een vrouw te markeren (ongeacht of ze is bevallen of niet) zoals jonge meisjes die net hun menstruatie krijgen, huwelijk, scheiding of het einde van een relatie, een overgangsfase in je leven, het begin van de menopauze.
 De beste en meest duurzame effecten worden verkregen door de sluitmassage minstens 3 tot 6 keer te herhalen, maar eenmalige sessies worden ook gedaan. 

Wat te verwachten? 
Tijdens de rebozo-massage ben je volledig gekleed en lig je comfortabel op een mat/dekens op de grond, ondersteund door kussens waar nodig. 
Na een warm welkom en introductie over wat je mag verwachten beginnen we met het omwikkelen van een rebozodoek rond je heupen en wiegen we je heupen zachtjes waardoor de onderste wervels kunnen worden vrijgegeven en mobilisatie van het heup en bekkengebied mogelijk wordt. 
Het ‘zeven’ wordt gevolgd door een zachte maar stevige buikmassage waarbij de focus wordt gelegd om de spanning in de baarmoeder en blaas te verwijderen en de organen terug te brengen naar hun oorspronkelijke positie. 
Daarna masseren we de heupbeenderen waardoor geblokkeerde en gestagneerde energie vrijkomt. 
Deze massage helpt je energie terug te brengen naar je creatieve centrum: je baarmoeder! 
De behandeling gaat verder met een tweede ronde van ‘zeven’. (wiegen van de heupen met de rebozo-sjaal) waarbij we uiteindelijk de rebozo vastbinden rond je heup en buik om de baarmoeder en de blaas op zijn plaats te houden. 
Ik dek je lekker warm toe om nog diepere ontspanning toe te staan, terwijl zachte muziek kan spelen, en jij rustig kan blijven liggen zolang je wil of nodig hebt. 
Daarna delen we een kopje thee en kan er even nagepraat worden om de ervaring te integreren. 

Closing the Bones is een massage die iedere vrouw eens in haar leven zou moeten ervaren hebben!
 
(inclusief laatste sessie in de vorm van een ceremonie/ritueel*)
*Hierbij heb je de optie om je zussen/vriendinnen/moeder/…uit te nodigen en jouw volledige lichaam te laten inwikkelen met rebozosjaals, omringd door vrouwen. En ervaar je hoe het voelt je gedragen te voelen door de vrouwen om je heen. Hoe er voor jou gezorgd wordt en jij helemaal mag ontvangen. 
 Hier kunnen liederen worden gezongen, gedanst worden, gedichten worden gelezen,… een exclusief en waardevol gebeuren dat jij helemaal mag vorm geven naar wens. 
*Eventuele extra kosten hieraan verbonden zal als extra worden gerekend.
“When women support each other, incredible things happen.”